Boot Colombia Kachalau filter bio
Omschrijving

Boot Colombia Kachalau filter bio:
crop: 2019/2020

Land van herkomst:
Colombia, district Santander.
Koffiesoort:
100% Arabica, variëteiten castillo, caturra, Colombia
Koffieplantage:
Kachalu boerenorganisatie. De koffiestruiken worden verbouwd in het beschermde Kachalu woud op een hoogte van 1100 tot 1900 meter, provincie Santander, Oiba.
Achtergrond:
De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. De Kachalu, wat hoop betekent, heeft verschillende eervolle prijzen ontvangen voor de beste ‘rainforest’ koffie. Wij ondersteunen er projecten voor educatie en kwaliteitsverbetering. Ook betaalt Boot koffie de boeren extra voor 84+ kwaliteit. Boot Brander Rick Maas bezocht in december 2018 tijdens de oogst een aantal boeren van de Kachalu coöperatie.
Certificaat: organic
Smaakindicatie:
Toegankelijk, zeer aromatisch, volle en stevige zoetheid, karamel en chocolade, beetje amandel, perzik en druif, zeer gebalanceerd, fruitige lange nasmaak. Passend voor elk moment van de dag.
Zetmethode:
Zeer geschikt voor filter, cafetière/ duwpot.

Boot Colombia Kachalau filter bio

Boot Colombia Kachalau filter bio

€ 9,50
Allergenen en ingrediënten
Geen
Ja
Ja
Ja